Szukaj informacji o grypie:

Syrop cebulowo-czosnkowy

Całą główkę czosnku siekamy drobno, dwie duże cebule kroimy w krążki. Czosnek i cebulę układamy na przemian warstwami w słoiku. Zalewamy ½ szklanki miodu oraz sokiem z 2 cytryn. Odstawiamy do zmarynowania na ok. 1 dobę (w ciemnym miejscu o temperaturze pokojowej).

Miksturę odcedzamy, uzyskując gęsty syrop, który spożywamy i trzy razy dziennie po 1 łyżce. Syrop przechowujemy w lodówce.

1 Komentarz
  1. Nawet smaczne to jest 😀 Syrop cebulowy pamiętam z dzieciństwa, nie wiem czy pomagał, ale ja akurat go lubiłam, a z czosnkiem jest jeszcze lepszy 😀

Pozostaw odpowiedź

Ostatnie artykuły

Stawmy czoła grypie razem!

Nasz serwis powstał po to aby sobie wzajemnie pomagać i aby doświadczenia każdego z nas w walce z grypą miały szansę dotrzeć do innych ludzi i pomóc im w walce ze zjawiskiem ,które każdego roku zagraża naszemu zdrowiu w okresie jesienno-zimowym. Dlatego zachęcamy do komentowania, oceniania i brania aktywnego udziału w życiu naszego serwisu a także forum. Nadsyłajcie też swoje sposoby na walkę z grypą, przeziębieniem i katarem. Nie dajmy się pobić grypie!